Actorul Ştefan Sileanu a murit la vârsta de 80 de ani

166

Informaţia despre decesul actorului Ştefan Sileanu a fost confirmată pentru MEDIAFAX de reprezentanţii Teatrului Nottara.

Un artist de o mare sensibilitate, una dintre cele mai romantice voci ale teatrului românesc, Ştefan Sileanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1965 şi a jucat, la început, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş.

Din 1976, numele său a fost legat de Teatrul Nottara, unde s-a aflat, de-a lungul timpului, pe afisele unor spectacole importante: ,,Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă” de Horia Lovinescu, ,,Zodia turnătorului” de Jean-Claude Carriere, ,,Război şi pace”, după Lev Tolstoi sau ,,Pădurea” de Alexander Ostrovski.

În memoria cinefililor, rămâne cu rolul titular din filmul istoric ,,Vlad Ţepeş”, în regia lui Doru Năstase.

Ştefan Sileanu a urmat timp de doi ani cursurile Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, pictura fiind pasiunea care l-a acompaniat permanent. A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a avut, de-a lungul anilor, mai multe expoziţii personale.
Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. ce pacat ca se duc marii nostri actori! ce mai ramanem si noi cu florin piersic senior draga olteanu matei catrinel dumitrescu sau rodica mandache! majoritatea s-au dus toti! o generatie intreaga!

LĂSAȚI UN MESAJ