9.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Acțiune a polițiștilor locali pe mijloacele de transport în comun și pe malurile Begăi – tânăr cu substanțe interzise asupra sa, consumator de alcool și bagaje voluminoase depistate

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Siguranță Transportului Urban au efectuat ieri după-amiază, până seara, o amplă acțiune pe mijloacele de transport în comun și pe malurile Canalului Bega, cu scopul identificării persoanelor care nu respectă normele de conviețuire socială, mai exact ascultă muzică la intensitate mare în mijloacele de transport, distrug mobilierul din acestea, au un comportament agresiv față de călători și angajații Societății de Transport Public, consumă băuturi alcoolice, dar și acela de a identifica persoane care au un comportament contrar prevederilor legale pe malurile Begăi, existând indicii că unele persoane consumă substanțe cu potențial psihoactiv și agresează cetățenii ieșiți la promenadă în aceasta zonă.

În timpul acțiunii, a fost depistată o persoană care transporta un bagaj voluminos, mai exact un sac cu peturi reciclabile, cu tramvaiul 2, în zona Libertății, un alt bărbat a fost surprins consumând alcool în tramvaiul 4, în zona Piața Maria, în ambele situații fiind luată măsura sancționării contravenționale.

În stația STPT din Piața Maria, polițiștii locali au depistat în jurul orei 19.30, un tânăr de 22 de ani, cu domiciliul în localitatea Beregsău Mare, care consuma substanțe din categoria celor interzise, având asupra sa un plic cu resturi vegetale de culoare verde oliv. În cazul acestuia au fost întocmite documentele în vederea transmiterea cazului către polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara pentru continuarea cercetărilor conform legislației privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Acțiunea desfășurată ieri a avut și un scop de informare și consiliere a cetățenilor cărora le-au fost înmânate pliante informative prin care li se explică cum anume trebuie să se ferească de hoții de buzunare și unde să apeleze în cazul în care se confruntă cu probleme de natură contravențională sau infracțională, ori doresc să sesizeze aspecte care intră în competența Poliției Locale. Astfel de verificări vor avea loc și în perioada următoare.

Alte subiecte :

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Ciudățeniile Banatului. Episcopia românească de la Vârșeț (Serbia) are sediul la Deta (România)

Pentru cei ce încă mai au vii în memorie unele amintiri din școala generală nume ca „Dacia Felix” le amintește de...

Citește și :