ACS Poli obține un punct important în ecuația play-out-ului

175

ACS Poli Timișoara a izbutit primul punct din acest an, 1-1, pe terenul unei echipe din zona play-off-ului. La capătul unui meci de luptă, bănățenii au blocat pe CSMS Iași.

Poli a spart gheața în 2016 cu primul rezultat pozitiv din 2016, o remiză în capitala Moldovei. Un 1-1 contra Iașiului care spală puțin din păcatele de după eșecul din runda precedentă. Cu 22 de puncte, Poli își asigură menținerea pe poziția 11 înaintea ultimei etape a sezonului regulat. Rămâne de văzut dacă acest rezultat îi va salva postul antrenorului Florin Marin. Înaintea partidei au apărut informații că tehnicianul va fi demis după acest joc.

Cu Javi Hernandez revenit în primul 11, dar și cu fundașul Torres și portarul Strauss incluși în echipa de start, ACS Poli a arătat o altă față la Iași, o echipă aflată în zona play-off-ului. Echipa pregătită de Florin Marin a interpretat partitura dorită, s-a apărat bine în fața CSMS-ului și a dat câteva lovituri periculoase în atac. Golul superb marcat de Ovidiu Popescu, transversala lui Bărbuț ori dubla ocazie din finalul partidei sunt cele mai elocvente.

O primă repriză anostă în care parcă cele două echipe s-au adaptat cu terenul greu de joc. Doar ocazia lui Bărbuț din minutul 37, șutul său nimerind bara transversală. A fost singura fază la care spectatorii s-au mai dezmorțit. Partea a doua a adus parcă alte echipe de la vestiare. Iașiul s-a aruncat în atac în căutarea golului care să o urce în zona play-off-ului. Cristea l-a testat pe Strauss cu un șut din unghi, în minutul 53.

Deschiderea de scor s-a produs în minutul 75, Golubovic a ajuns la finalizare în careul oaspeților și a înscris cu un șut plasat, 1-0. Egalitatea s-a păstrat doar 2 minute pentru că Ovidiu Popescu a încheiat o acțiune personală în banda stângă cu un trasor la vinclu, 1-1.

Ambele echipe au trecut pe lângă victorie în final. Mai întâi, Poli l-a făcut mare pe Grahovac la faza din minutul 85 când Bărbuț și Hernandez au fost blocați de portarul gazdelor. De partea cealaltă, Golubovic a încercat o foarfecă în ultimul minut însă Strauss a respins mingea de sub bară.

Poli: Strauss – Belu, Scutaru, Torres, D. Popescu –  Melinte, Llorente, O. Popescu – Bărbuț (min. 90+4, Doman), Zicu (min. 70, Pisas), Hernandez (min. 90+2, Bocșan).

Ovidiu Popescu: ”Suntem mulțumiți, e un punct câștigat pentru noi. Trebuie să batem pe Petrolul ca să intrăm în play-out cu cât mai multe puncte și vedem acolo care pe care. Un meci de 6 puncte cu Petrolul, dar toate din play-out vor fi așa și trebuie să câștigăm cât mai multe. Primul meu gol în Liga I îl dedic soției mele și antrenorului Florin Marin”

LĂSAȚI UN MESAJ