16.2 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

ACS FLORETA Timișoara în top 3 cluburi de scrimă din România

Federația Română de Scrimă a premiat cei mai buni sportivi, dar și cei mai buni antrenori, pentru performanțele lor de a menține România în elita scrimei mondiale și europene, în cadrul evenimentului „Gala Laureaților anului 2023”. Evenimentul a avut loc la București, în Sala de Scrimă „Ana Pascu”.
ACS Floreta Timișoara a urcat pe podium alături de CSA Steaua și CS Dinamo, pentru prima dată anul acesta fiind premiate și cluburile sportive naționale, și deși clubul timișorean de scrimă punctează în competiții doar la arma floretă, s-a clasat în top 3 la numărul de medalii câștigate pe țară, clasamentul fiind calculat pe toate trei armele.
Antrenorii clubului sportiv din Timișoara s-au declarat extrem de mulțumiți de rezultatele obținute și de performanțele sportivilor: “Ne bucură foarte mult această recunoaștere a muncii noastre, de peste 9 ani de zile. Suntem mândri să fim pe podium alături de cluburi sportive de renume, dar nu ne oprim aici! Obiectivul nostru este să ajungem la Olimpiadă și Campionate Mondiale, să aducem acasă medalii, dar în același timp să creștem și să consolidăm baza scrimei românești. Avem la Timișoara copii extraordinari, ne dorim să creștem și mai mult acest sport în zona Banat și Transilvania. Planurile sunt foarte ambițioase pentru un club privat, iar partenerii noștri se pot mândri cu performanțele noastre. Ne dorim sa avem alături de noi parteneri pe termen lung, care cred în misiunea sportului și în frumusețea scrimei”, spune Iulian Teacă, antrenor ACS Floreta.
Asociația Club Sportiv FLORETA Timișoara, înființată la începutul anului 2015, este singurul club de scrimă din Timișoara destinat copiilor și adulților, iar recent a lansat în exclusivitate primul curs de scrimă din România destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii, promovând incluziunea în acest sport cu multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică.
Cursul se adresează atât copiilor cât și adulților și se desfășoară în Timișoara, sub coordonarea antrenorilor ACS Floreta.
În prezent, cursurile de scrimă sunt frecventate de aproximativ 150 de copii de vârste diferite.

Alte subiecte :

Ordine și siguranță la meciul dintre AFC UTA Arad – FC U Craiova 1948

Jandarmii Grupării Mobile Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor cu ocazia derulării partidei de fotbal din cadrul SuperLigii...

Iulius Town și Alergotura te provoacă să urci sute de trepte!

Una dintre cele mai apreciate competiții în care vă puteți testa atât condiția fizică, cât și spiritul de echipă va avea loc în weekend...

Citește și :