Acesta este singurul medicament care a dat rezultate în cazurile grave de coronavirus. Cât costă în România o cutie cu 5 fiole

293

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), susține că dexametazona este singurul medicament care a dat, până în prezent, rezultate în cazurile grave de coronavirus.

În clipa de față, multe țări din Europa se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus, iar mulți pacienți sunt internați la terapie intensivă.

″Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie″, a precizat Tedros Ghebreyesus, directorul OMS. Referitor la terapii, Tedros Ghebreyesus susține că dexametazona este, momentan, singurul tratament care a dat rezultate în cazurile grave de coronavirus. În România, o cutie cu cinci fiole costă în jur de 7-8 lei.

Potrivit experților din Marea Britanie, dexametazona a redus riscul de deces cu o treime pentru pacienții aflați la Terapie Intensivă. Pentru pacienții conectați la oxigen, tratamentul a redus numărul deceselor cu o cincime.

Specialiștii britanici mai susțin că dacă medicamentul ar fi fost folosit pentru a trata pacienții din Marea Britanie încă de la începutul pandemiei, s-ar fi putut salva până la 5.000 de vieți. Și acesta ar putea fi de mare ajutor mai ales în țările mai sărace, cu un număr mare de pacienți cu Covid-19.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ