Veste șoc pentru iubitorii motorsportului! Accident teribil la 200 km/h pentru campionul Cătălin Cazacu

1031

Motociclistul Cătălin Cazacu a fost protagonistul unui accident terifiant în prima etapă a sezonului din Romanian Superbike. Timișoreanul și-a văzut moartea cu ochii la o căzătură la peste 200 km/h, în cursa din Grecia.

Veste șoc pentru iubitorii motorsportului, Cătălin Cazacu a suferit un accident groaznic și doar norocul a făcut ca el să scape cu viață unei căzături la o viteză de peste 200 km/h! Multiplu campion, timișoreanul a trăit accidentul de care toți motocicliștii se tem. Și mai important este faptul că a supraviețuit acestuia.

Prima etapă a puternicei competiții private Romanian Superbike a adunat în nordul Greciei, pe circuitul de la Serres, peste 80 de piloți. Vremea foarte bună dar și faptul că era prima etapă a anului erau condițiile suficiente pentru ca toți motocicliștii să tragă tare pe asfaltul elen.

Pentru campionul en-titre al clasei mari cursa nu a avut desfășurarea scontată. Deși a parcurs de sute de ori virajele de la Serres, Cazacu s-a ales cu o căzătură teribilă în calificările pentru cursa desfășurată duminică. Accidentul suferit de sportivul de la Taifun Racing Team Timișoara a fost groaznic, motocicleta BMW aruncându-l din șa pe un sector de circuit în care rula cu peste 200 km/h! Pilotul și motocicleta s-au oprit în spațiul de securitate după câțive zeci de metri…

”Mulțumesc lui Dumnezeu. Mă simt norocos. Trăiesc ca să văd încă o zi… Viața a învins din nou”, le-a transmis Cazacu fanilor prin intermediul siteurilor de socializare. Timișoreanul s-a ales cu fracturi la mână și la coaste și probabil cu o pauză de refacere de câteva luni.

”Cătălin a căzut foarte tare, avea peste 200 km/h în momentul impactului. Important este că este viu, are probleme la mână și la coaste. Să îi ținem pumnii…”, a subliniat colegul său de club Cosmin Costescu, prezent de asemenea în Grecia.

Cazacu a mai suferit accidente pe circuit însă cel mai serios de până acum venise în anul 2010, pe aeroportul de la Caransebeș, când a fost lovit cu mașina de un individ aflat sub influența alcoolului intrat pe pista de concurs.

Accidentele grave sunt destul de dese în motociclism, sport în care o clipă de neatenție ori ghinion te poate costa viața. Campionii timișeni Ionel Pascotă și Mihai Stoichescu au suferit și ei accidente grave în anii trecuți. Pascotă a căzut în cap și a fost inconștient pe circuitul improvizat de la Arad, se petrecea în anul 2011. Un an mai târziu, Stoichescu a aterizat în cap după o săritură la o înălțime de 7 metri pe circuitul de la Ianova. Din fericire ambii și-au revenit și concurează cu succes în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ