Accident feroviar la Arad! O locomotivă a intrat în plin într-o garnitură de cisterne cu motorină

429

Un incident feroviar a avut loc, în această dimineaţă, în Gara Mare din centrul municipiului Arad. O locomotivă a lovit o garnitură cu mai multe vagoane cisternă pline cu motorină.

Conform primelor informaţii, doi mecanici ai unui operator privat veneau cu o locomotivă de la Curtici, pentru a transporta 24 de vagoane cisternă pline cu motorină până într-o localitate din judeţul Bihor. Se pare că, în momentul în care efectuau manevrele de cuplare a locomotivei la cea dintâi cisternă, mecanicii nu ar fi redus suficient viteza şi ar fi intrat prea tare în cisterna vagon, pe care au proiectat-o deasupra celei de-a doua cisterne vagon. Din fericire, cistern lovită şi avariată era goală. Celelalte 23 erau, însă, pline cu motorină, dar a fost evitat ceea ce putea fi un incendiu de proporţii. Mecanicii au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru a li se analiza alcoolemia şi pentru alte teste medicale.

Pompierii din cadrul Inspectorartului pentru Situaţii de Urgenţă Arad sunt la faţa locului pentru a asigura zona. În zonă se aşteaptă sosirea unei macarale de la CFR pentru a se ridica cisterna de pe linie. Pompierii rămân la faţa locului până nu va mai exista niciun pericol. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.

Sursa: Radio Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ