A venit iarna şi la CFR! Viteza, redusă odată cu scăderea temperaturilor

256

Trenurile care ajung sau pleacă din Gara de Nord din Timişoara vor întârzia şi mai mult ca de obieci. Odată cu venirea iernii şi a scăderii temperaturilor, CFR Călătorii a decis adaptarea vitezei de deplasare a trenurilor în funcţie de vreme. Acest lucru se traduce prin viteze mai mici şi, implicit, întârzieri mai mari.

„Traficul feroviar pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar viteza de circulaţia trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivel solului, anumite garnituri înregistrând întârzieri în grafic”, transmite CFR Călători.

Astfel, trenurile care au ajuns, joi, în Timişoara au înregistrat timpi mai mari pe traseu. Cel mai important tren, cel care vine de la Buucreşti şi străbate aproape toată ţara, a ajuns în 15 decembrie cu 8 de minute mai târziu faţă de ora stabilită. Iar regula se va aplica de acum înainte tuturor garniturilor.

„Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza cauza condiţiilor meteo nefavorabile, personalul feroviar desfăşoară verificări la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) în staţii şi în linie curentă şi intervine pentru remedierea deranjamentelor tehnice semnalate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, mai spun cei de la CFR.

Reprezentanţii CFR SA le recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la gara din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească.

LĂSAȚI UN MESAJ