14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

A șaptea tranșă de vaccin ajunge, luni, în România. Câte doze primesc județele din vestul țării

Mâine, 01 februarie, va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 de doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

În centrul din Timișoara vor rămâne 19. 890 de doze, însă acestea vor fi împărțite între județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România după o săptămână, luni, 08februarie, dar autoritățile române așteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Corneliu Birtok – Băneasă, membru al echipei de savanți care așteaptă brevetul pentru cea mai nouă invenție. Ce destinație ar putea avea?

Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a depus la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci proiectul pentru un filtru de aer, care poate fi folosit și...

RMN de ultimă generație folosit pentru diagnosticarea pacienților oncologici la Timișoara

Diagnosticarea precoce și precisă reprezintă un element crucial în gestionarea și tratamentul pacienților oncologici. Introducerea în dotarea Asociației OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp...

Citește și :