A murit Elisabeta Polihroniade, doamna şahului românesc

84

Elisabeta Polihroniade a murit! Mare maestră internaţională, multiplă campioană, reprezentantă a României la Jocurile Olimpice, Elisabeta Polihroniade a intrat în casele tuturor românilor, prin intermediul micului ecran, arătându-le tainele sportului minţii.

A cucerit nouă medalii olimpice, a fost de șapte ori campioană națională, a editat cărți! Era arbitru internațional, iar Federația Mondială de Șah o plasa la ELO 2195, precizează Antena 3.

”Sunt bucuroasă că visul meu de peste 20 de ani, introducerea şahului în programa şcolară, s-a îndeplinit. Noi am dezvoltat două competiţii importante. Campionatul Naţional individual, organizat în vacanţa din februarie, iar cu eforturi trimitem câştigătorii la Campionatul Mondial”, spunea Elisabeta Polihroniade, în 2015, într-un interviu pentru ProSport.

„Ne-a părăsit sâmbătă, la ora 17:45, doamna Elisabeta Polihroniade, la vârsta de 80 de ani, în urma unei suferințe îndelungate. Doamna Elisabeta Polihroniade a fost unul dintre marii șahiști ai lumii, mare maestru internațional și campioană națională pentru o mare perioadă de timp. Elisabeta Polihroniade mi-a fost o bună prietenă. A fost o mare iubitoare de animale, de frumos, de oameni, de tot ce înseamnă viață. Membră de onoare a Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, Elisabeta Polihroniade, în acțiuni civice, a avut un rol însemnat pentru protecția mediului și apărarea drepturilor animalelor. Trupul neînsuflețit al regretatei Elisabeta Polihroniade va fi depus marți la Biserica Domnița Bălașa din București. Înmormântarea va avea loc la Mănăstirea Cernica. Mă leagă de doamna Elisabeta Polihroniade iubirea față de animale și de șah. Dumnezeu să o odihnească în pace. Condoleanțe familiei și prietenilor”, a spus Marius Marinescu pentru DC News.

LĂSAȚI UN MESAJ