A început procesul intentat de sindicat împotriva organigramei lui Fritz

127

Plângerea împotriva organigramei Primăriei Timișoara aprobată de Consiliul Local a fost înregistrată la Tribunalul Timiș. Sindicatul Angajaților din Primărie cere anularea actului administrativ întocmit de Dominic Fritz și echipa sa.

Nemulțumirea sindicaliștilor vine după ce primarul Dominic Fritz a refuzat să organizeze o dezbatere publică înainte de introducerea organigramei în ședința de plen. „Proiectul de hotărâre din data de 11.06.2021 privind modificarea şi aprobarea Organigramei, Statului de funcţii si a Regulamentului de organizare si funcţionare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timisoara a fost prezentat într-o conferință de presă de Primarul Municipiului Timișoara și postat pe site-ul primăriei în aceeași dată de 11.06.2021 (vineri), fiind votat și aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Timișoara în data de 15.06.2021 (marți), fiind încălcate atât prevederile art.7 alin. (9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administraţia publică cât și prevederile art. 8 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”, se arată în plângere.

Potrivit legii invocate de sindicat: „Autoritatea publică în cauză este obligată să decidă organizarea unei întălniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică.” Plângerea este înregistraă la Secția Contencios Administrativ și Fiscal, iar prima ședință este programată pentru data de 9 august.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ