A început golirea parțială a lacului Surduc pentru prevenirea inundațiilor

366

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) a început golirea controlată a apei din lacul Surduc pentru a preveni creșterea volumului de apă, având în vedere că în zilele următoare se vor înregistra temperaturi mai ridicate.

”Ca urmare a încălzirii preconizate pentru următoarele 10 zile în spațiul hidrografic Banat, a
precipitațiilor care se pot înregistra în acest interval și a cedării apei din stratul de zăpadă (având grosimea între 5-40 cm), specialiștii ABAB au luat măsura de pregolire a acumulării Surduc cu un debit de 3 mc/s, în vederea creșterii marjei de atenuare a unei posibile unde de viitură”, transmite conducerea ABAB.

Deocamdată nu există probleme în ceea ce privește creșterea debitului de apă în zonă, măsura fiind preventivă.

“Cu toate că la această oră nu avem cote de apărare atinse sau depășite, angajații ABA Banat monitorizează cu deosebită atenție situația hidro-meteorologică de pe toate cursurile de apă din Banat pentru o gestionare corectă a oricăror posibile situații de urgență generate de fenomenele meteo preconizate a se produce în această perioadă”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

1 COMENTARIU

  1. Titu Bojin, nababul ABAB, da drumul la apa din lacul Surduc , pentru ca nu cumva sa inunde vilele si cabanele ridicate ilegal pe malul lacului.
    Prietenii stiu de ce … si pentru cine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.