A fost clasată cauza tânărului ce posta pe rețelele publice nemulțumirile sale

1804

Răzvan Codreanu s-a făcut remarcat în lunile trecute printr-o activă mișcare, atât în piața publică la diverse manifestări anti-sistem, cât și prin luări de poziție în cadrul mediilor on-line.

Acest fapt i-a și atras unele necazuri. Așa cum am mai arătat aici în paginile noastre, la un moment dat a fost chemat la oraganele de cercetare pentru a fi luat la întrebări. I se reproșau așa -zise activități de instigare, dar și alte fapte mai mult sau mai puțin reprobabile sau chiar ilegale. Împreună cu un avocat au încercat să demonteze aceste acuzații și au considerat că nu este vorba decât de dreptul la libera exprimare. Cele ce se spuneau în postările sale nu erau decât opinii, mai mult sau mai puțin pertinente, despre mersul politicii și al societății în general. Mai exact, tânărul Codreanu își arăta dezacordul în problema eliberării deținuților. Sigur că nu a fost acuzat direct de nimic. Formularea exactă era că este citat ca martor. Dar, crede Răzvan Codreanu, că de fapt a fost vorba de o tentativă mascată de intimidare din partea poliției.

Acum Răzvan Codreanu are un motiv de bucurie. Printr-o hârtie venită de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara se constată că nu sunt motive temeinice pentru continuarea anchetei și se dispune clasarea cauzei.

Adică a fost o tevatură inutilă pentru o chestiune minoră.

LĂSAȚI UN MESAJ