La Kikinda, de „Zilele dovleacului”, timişorenii pot asista la un nou record. Cel vechi e de 500 de kg

388

O nouă ediţie a „Zilelor dovleacului” va avea loc la Kikinda, Serbia, în perioada 21-24 septembrie, iar timişorenii sunt aşteptaţi cu braţele deschise, cu plăcintă cu dovleac şi răchie de gutuie.

Sârbii din Kikinda au venit special în Timişoara să-şi invite vecinii de peste graniţă la cea mai populară sărbătoare, unde se va premia cel mai mare dovleac. Până în prezent, pe cântar, cel mai mare dovleac ce a fost cântărit a depăşit 500 kg.

Există o vorbă din bătrâni, că atât de mari sunt dovlecii că dacă „te urci pe un dovleac, vezi întreaga Kikindă”, pentru că zona e foarte plată.

De „Ziua dovleacului”, cele mai harnice gospodine se vor întrece în pregătirea celor mai sofisticate, dar şi mai gustoase mâncăruri pe bază de dovleac, care vor fi oferite la „Micul dejun bănăţean”, ce va consta numai din mâncăruri tradiţionale.

„Zilele dovleacului” reprezintă o tradiţie păstrată cu sfinţenie ce face legătura prezentului cu trecutul.

Vor exista multe jocuri, cum ar fi: alergatul cu dovleacul în mână, concurs de mâncat seminţe de dovleac sau plăcintă cu dovleac, realizări de măşti şi costume populare cu frunze de dovleac, fasole, floarea soarelui, de ardei, morcov, măr, porumb şi se va defila prin centrul oraşului.

De asemenea, la Muzeul Popular se va organiza o expoziţie de pictură naivă, iar spre seară juriul va măsura şi cântări cel mai mare dovleac, ce va fi premiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.