19.1 C
Timișoara
sâmbătă 27 aprilie 2024

Se mai întâmplă și minuni! Banatul de Munte mai tare în Europa decât Sibiul sau Zona Novaci

Brânza de găinuşă din Banatul de Munte, unul dintre produsele tradiţionale specifice rudărenilor din Valea Almăjului din Caraş-Severin, pe drumul spre mesele gurmanzilor din Uniunea Europeană.

Mai concret, brânza de găinuşă ar putea completa, în următorii 5 ani, lista produselor tradiţionale din România recunoscute în Uniunea Europeană. Cel puțin așa a declarat pentru Radio Reşiţa Daniela Popa – consilier superior în cadrul compartimentului produse tradiţionale şi dezvoltare durabilă de la nivelul Ministerului Agriculturii, prezentă în municipiul de pe Bârzava.

Daniela Popa spune că în prezent doar patru produse sunt înregistrate la nivel european cu acte în regulă, precum: magiunul de prună de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Ţara Bârsei şi telemeaua de Ibăneşti din judeţul Mureş.

Potrivit aceleiași surse, pe lista de aşteptare pentru atestare se mai află şi cârnaţii de Pleşcoi, scrumbia afumată de Dunăre şi caşcavalul de Săveni din judeţul Botoşani.

2 COMENTARII

  1. Asa sunt unii ziariasti. Sunt convinsa ca nici ei nu stiu despre ce este vorba. Gainusa este o planta de primavara care creste in poienile din Muntii Almajului. Oile pasc aceasta planta si si branza rezultata din lapte are un gust specific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Producător de vin din Timiș, obligat prin lege să epuizeze 7 milioane de sticle fără ambalaj SGR

Producătorul de vin „Cramele Recaș”, a obținut în instanță suspendarea articolului din lege care prevede obligativitatea producătorilor de a epuiza toate stocurile fără etichetă...

Din ateliere – pe simeze. +40 de artiști timișoreni expun în Galeria Helios

„Prezențe artistice semnificative din atelierele Uniunii Artiștilor Plastici filiala Timișoara”. Așa se intitulează demersul plastic propus de o serie de artiști vizuali timișoreni. Este...

Citește și :