12.2 C
Timișoara
luni 6 mai 2024

Experiență unică în Banatul României! Sute de oameni au trăit momentul, într-o carieră de piatră din inima naturii

Ecourile pietrelor s-au îmbinat cu muzica, în cariera de piatră de la Bocşa, unde peste 700 de spectatori au sfidat ploaia şi furtuna, bucurându-se de un minunat spectacol de muzică de operă şi operetă, spectacol iniţiat în urmă cu un an de zile.

Cu toate că au fost avertizaţi despre capriciile vremii, organizatorii şi-au asumat riscul unei asemenea organizări, neţinând cont de atenționarea meteorologilor, iar astfel, cei prezenţi au avut parte de un spectacol minunat, printre invitaţi aflându-se şi compozitorul Sabin Pautza.

Locul ales, în mijlocul naturii, a fost unul minunat, evenimentul oferind celor prezenţi o muzică de o acustică deosebită, cu multe vibraţii.

Cariera de piatră de la Bocşa, unde s-a ţinut spectacolul, este declarată staţiune cu propietăţi curative, certificată încă din 1931, iar publicul meloman prezent din Bocşa, Reşiţa şi Timişoara s-a putut bucura de o adevărată meloterapie. Chiar şi Napoleon Bonaparte spunea că, dintre toate artele, muzica are influenţa cea mai directă şi puternică asupra psihicului, fiind parte integrantă a existentei umane.

Art Kammer Orchester, dirijată de maestrul Peter Oschanitzky, cu a sa “instituţie culturală” după cum spunea Sabin Pautza, a susţinut un program complex de valsuri vieneze, arii din operă şi operetă ale unor compozitori celebri precum Strauss, Franz Lehar, Joseph Lanner. Şi-au dat concursul soliştii Operei Naţionale Române : Gabriela Varvari, Dan Patacă, Cristian Rudic. Spectacolul a fost organizat de Casa de Cultură a oraşului Bocşa, cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Bocşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

De Paște, un tânăr a fost găsit mort în propriul apartament

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost găsit mort într-o locuință din cartierul Fabric. Apropiații săi au alertat autoritățile, după ce bărbatul...

Cele mai potrivite vinuri pentru masa de Paște

Valentin Ceafalău, expert în vinuri și membru al echipei de degustători, care a câștigat Campionatul Mondial de Degustare în Orb din Franța 2023, recomandă...

Citește și :