Centură WBA pentru Flavius Biea!

392

Pugilistul Flavius Biea a câștigat prima sa centură în boxul profesionist, WBA Continental la categoria semimijlocie. Timișoreanul l-a învins la puncte pe maghiarul Laszlo Toth în gala intitulată Noaptea Spartanilor și desfășurată în sala Constantin Jude.

După patru ani de la trecerea a profesioniști, timișoreanul Flavius Biea se poate mândri cu prima sa centură cucerită. Din păcate nu încă una mondială sau europeană, însă e una care îi deschide drumul către culmile profesionismului. Boxerul în vârstă de 27 de ani a intart în posesia centurii WBA Continental la categoria semimijlocie după victoria la puncte în fața ungurului Laszlo Toth.

Biea a controlat disputa și primit unanimitate din partea celor trei arbitri-judecători cu 117-111 la finalul celor 12 reprize. Fostul campion mondial de juniori își trece astfel în palmares al 12-lea succes din tot atâtea confruntări la profesioniști (6 KO) și va intra în premieră în Top 200 mondial al categoriei. Pentru adversarul său este doar a treia înfrângere în cele 27 lupte susținute la profesioniști.

În celelalte meciuri ale galei toți boxerii români s-au impus pe linie. Cezar Juratoni l-a învins la semigrea pe georgianul Paata Aduașvili prin KO tehnic în repriza a treia. Bogdan Dinu a câștigat la categoria grea prin KO tehnic în repriza a patra în fața altui georgian, Irakli Gvenetadze. La categoria semimijlocie, Daniel Buciuc l-a întrecut la puncte pe ungurul Ferenc Katona, după patru reprize. În alt meci disputat la welter, Eronim Arădoaie l-a întrecut la puncte pe georgianul Nika Nalikașvili, după patru runde.

Gala de la Timișoara a avut parte de oaspeți de cinste. Fostul campion mondial la profesioniști Lucian Bute și fostul campion mondial la amatori Francisc Vaștag, precum și fostul tenisman Ilie Năstase s-au numărat printre invitații de onoare ai galei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.