11.2 C
Timișoara
sâmbătă 21 septembrie 2024

Președintele Iohannis a ”stins” nemulțumirile primarilor din Banat legate de lipsa bugetului VIDEO

Zeci de primari din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș se confruntă cu probleme mari create de lipsa bugetului. Edilii se plâng că din cauza neadoptării bugetului de stat pe 2017, sunt în imposibilitate de a face investiții sau alte lucrări necesare pentru comunitate, până în trimestrul II. Deocamdată, nu pot fi acoperite decât salariile personalului din primării și cheltuielile cu utilitățile. Problema lor și-a găsit rezolvare în cursul zilei.

Bugetul pe 2017 a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. Într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, Iohannis a anunţat că a promulgat bugetul pe 2017, dar a atras atenţia că analizele au confirmat că sunt cheltuieli foarte mari. În consecinţă, şeful statului face apel la maximă responsabilitate din partea Cabinetului Grindeanu scrie hotweek.ro.

„Analiză pe buget a confirmat ce am zis: cheltuieli foarte mari. Se confirmă că există credite de angajament de peste 50 de miliarde, o suma nemaiauzită. Am decis şi am promulgat bugetul. Acum rămâne că Guvernul să demonstreze cum va face acest lucru”, a declarat Klaus Iohannis.

Apoi, preşedintele a făcut apel la maximă responsabilitate din partea Guvernului Grindeanu. „Cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate şi responsabilitate”, a ţinut să menţioneze Iohannis în declaraţia făcută la Palatul Cotroceni.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după discuţiile cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor Viorel Ştefan, că bugetul pe 2017 este unul problematic şi riscant, declarându-se îngrijorat de cifrele avansate de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Lucrări Aquatim la rețele și spălări

Marți, 24 septembrie, între orele 8-19, la intersecția Bulevardului Vasile Pârvan cu strada Traian Lalescu se va executa o conectare de conducte. Lucrările fac...

Restricțiile de circulație se anulează

Restricțiile de circulație rutieră programate pe perioada nopții în 21.09.2024 - 22.09.2024 se anulează din cauza unor defecțiuni tehnice apărute pe platoul de filmare. Circulația...

Citește și :