Hibernarea protestatarilor și pauza de masă-VIDEO

479

Dacă tot a fost azi ziua ursului, au luat și nemultumiții protestatari obiceiul blănosului animal. Văzând vremea mohorâtă de afară, cei ce mai ieri luau cu asalt sediul Prefecturii Timiș, azi au hotărât că e mai sănătos să hiberneze în bârlog în așteptarea vremurilor mai bune. Clima de azi nu permitea nici măcar numărarea banilor darămite răsturnarea guvernanților.

După un tipic devenit automatism protestatarii au luat drumul către palatul administrativ cu pancarte și steaguri. Singura diferență e ca față de ziua de ieri s-au adunat cu greu cam a zecea parte. Să tot fi fost în jur de cincizeci de manifestanți. Au scandat împotriva Guvernului pe care-l consideră plin de hoți. Au strigat și împotriva Parlamentului ce în opinia lor ar fi corupt în totalitate. Singura soluție viabilă se consideră a fi DNA-ul, ce ar trebui sa facă ordine și curățenie peste tot.

După ce au amenințat membrii Guvernului cu toate relele posibile, au mai promis că „altă dată o vor face și mai …”. Au fost și lideri mai temperați, care au citit câteva revendicări din cele ce deja au fost centralizate în zilele trecute și trimise la București. Se consideră că membrii Curții Constituționale ar trebui să blocheze ca neconforme hotărârile luate în seara de acum două zile.

În câteva zeci de minute mitingul s-a topit ca gheața de săptămâna trecută. Dar mulți au promis că vor merge în Capitală pentru a instaura democrația.

Tiberiu Pfiszter, unul din liderii mișcării de protest, a declarat: „Ieri la discuțiile cu domnul prefect s-au discutat mai multe aspecte. Esențial este că am transmis simplu către Guvern și anume că dacă nu abrogă acele ordonanțe este din punctul nostru de vedere un guvern ilegitim și trebuie să plece. Motivul pentru care am venit și azi este acelaşi ca și ieri; trebuie să protestăm în continuare până când se îndreaptă lucrurile. Lumea se teme… că vom ajunge un stat similar cu cel de dinainte de 1989. Se tem chiar și organismele internaționale, care au transmis mesaje clare că ceea ce se întâmplă în România nu este în regulă”. ”Vom face o inițiativă ca în pauza de masă să vină în fața Prefecturii să ia masa și să protesteze!”

protest-prefectura-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.