23 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Cenad, cel mai tranzitat punct de la frontiera de sud-vest a României

Sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă, petrecută în România, atât de cetăţenii români, care lucrează în străinătate cât şi de străinii, veniţi să viziteze ţara noastră, fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontierele României.

În perioada sezonului estival (01.06-15.08.2016), frontiera de sud-vest a României fost tranzitată de aproximativ 1.222.000 milioane de persoane, din care 606.000 mii pe sensul de ieşire din ţară şi 616.000 mii pe sensul de intrare în ţară.
Cel mai tranzitat a fost P.T.F. Cenad, cu un trafic de peste 340.000 mii persoane, urmat de  P.T.F. Porţile de Fier I, cu peste 338.000 mii persoane.

În această perioadă, cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei au fost P.T.F. Cenad, la graniţa cu Ungaria şi P.T.F. Porţile de Fier I la graniţa cu Serbia în condiţiile în care mulţi dintre românii care au venit în concediu în ţară se întorc în statele europene unde muncesc.

Pe frontiera de sud-vest sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei, din care 6 sunt deschise cu un program permanent 24h/24 şi anume P.T.F. Cenad, P.T.F. Jimbolia, P.T.F. Moraviţa, P.T.F Naidaş, P.T.F. Porţile de Fier I, P.T.F Porţile de Fier II şi trei puncte cu program de zi, orele 08.00/20.00 (P.T.F Lunga, P.T.F. Foeni şi P.T.F. Valcani).

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera
Împreună cu poliţia rutieră, în proximitatea punctelor de trecere a frontierei, conducătorii auto vor fi anunţaţi despre posibilităţile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara recomandă consultarea aplicatiei informatice privind timpii de asteptare la trecerea frontierei, pe care o gasiti pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Negocieri la Ministerul Sănătății, după aproape două săptămâni de grevă japoneză. Reprezentanții medicilor de ambulator s-au întâlnit cu Alexandru Rafila

După aproape două săptămâni de la declanșarea grevei japoneze, reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator s-au întâlnit marți, 30 aprilie, cu ministrul Sănătății...

Individul care a bătut un șofer de autobuz din Timișoara a fost găsit

ACTUALIZARE: Agresorul a fost identificat de polițiști. Este un tânăr de 24 de ani. Deocamdată el urmează să fie cercetat în stare de libertate, pentru...

Citește și :