11.2 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Vară atipică! Ştrandurile şi bazele de agrement din Timiş sunt în regulă

An de an, în sezonul estival, autorităţile iau la puricat ştrandurile, taberele şcolare şi bazele de agrement din Tmiş. Anul acesta, ca niciodată, inspectorii sanitari-veterinari nu au aplicat sanţiuni, nu au închis amplasamentele şi nu au descoperit nereguli.

„În intervalul  27.06.2016-18.07.2016 au fost controlate 7 unităţi, din 32: – 2 ştranduri, 5 bazine de înot. În urma controalelor efectuate, toate unitățile au făcut dovada buletinelor de analiză fizico-chimică şi microbiologică a apelor de îmbăiere, existând registre de evidență a clorului rezidual şi al PH-ului, completate la zi. Toate probele recoltate au fost conforme. În unităţile controlate se respectă normele şi cerinţele igienico-sanitare. Nu au fost aplicate sancţiuni”, transmite DSP Timiş.

De controale nu au scăpat nici taberele şcolare. Doar două mai funcţionează în judeţul Timiş şi, spun inspectorii, acestea sunt conforme cu normele în vigoare.

strand (15)

“În cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş funcţionează două Centre de Vacanţă în localităţile Poieni-Poieni Strâmbu şi Chevereş. Ambele Centre de Vacanţă sunt autorizate sanitar. Centrul de la Chevereş dispune de o capacitate de cazare de 45 de locuri în două bungalouri şi într-un pavilion comun cu clubul centrului. Zona administrativă- sală de mese, bucătărie şi spații de depozitare este asigurată într-o clădire separată, având realizate circuitele necesare acestei activități. Centrul de la Poieni Strâmbu dispune de o capacitate de cazare de 57 de locuri într-o clădire şi la mansarda celei de a doua. La parterul acesteia sunt amenajate blocul alimentar, sala de mese, spatii de depozitare. Spaţiile de cazare sunt dotate cu paturi corespunzătoare vârstei, în unele dormitoare fiind montate paturi suprapuse. Pentru igiena individuală sunt amenajate cabine de duş asigurate cu apă caldă de la boilere şi rece din foraje proprii”, se arată în raportul DSP Timiş întocmit în urma controlului.

Verificările vor continua pe toată perioada verii, atât la ştranduri cât şi la tabere şi baze de agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :