Avertismentul subprefectului de Timiș: „Ne aşteaptă o săptămână grea!”

37

Urmează o săptămână grea, cu restricții suplimentare în județul Timiș, avertizează subprefectul Ovidiu Drăgănescu. Acesta anunță că va convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care va adopta impunerea de noi restricții.

„Ne așteaptă o săptămână grea deoarece suntem în plin val 4 al pandemiei. Duminică, județul Timiș a ajuns la o incidență de 4,87 având 3768 de persoane infectate cu virusul Sars-cov2. Mai mult de jumătate dintre aceștia -2122- sunt timisoreni, ceea ce situează orașul la 6.58. Probabil, se știe că atingerea unei asemenea incidențe va duce la câteva restricții și la anularea unor activități. În termen de maxim 48h de la anunțarea incidenței de către DSP va trebui să convoc Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a constata pe ce anexe intră localitățile de peste 2/1000 și a comunica tuturor unităților administrativ-teritoriale hotărârea adoptată. Începând cu ziua următoare ședintei CJSU se vor aplica toate măsurile prevăzute de H.G. 932/2021 privind starea de alertă, modificată de H.G 990 și H.G. 1015. În final, vă reamintesc că putem opri această creștere doar respectând recomandările medicilor: purtarea măștii, distanțare fizică, spălarea mâinilor sau vaccinare”, a transmis subprefectul județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu.

Duminică, cea mai mare rată de infectare Sars-Cov-2 din județ era la Moravița – 9,77/1.000 de locuitori. În Timișoara a fost depășit pragul de 6, așa că și aici se vor impune restricții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.