Când ar putea demara lucrările la noua Maternitate Bega şi care sunt noutăţile legate de Centrul de Mari Arşi

42

După ce a inaugurat noul centru de vaccinare “drive thru”, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, s-a deplasat la corpul de clădiri de la Spitalul Județean Timișoara, unde s-a discutat despre noua maternitate ce urmează să fie ridicată în zona Casei Austria şi în care va fi relocată, practic, Maternintatea Bega.

„Este un proiect pe care îl desfășoară Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria cu bani europeni și sper să obținem autorizația. Am depus documentația înainte de Paști, anunț în premieră acest lucru și dacă obținem autorizația rapid, într-o lună sper să punem piatra de temelie, avem constructorul selectat, vrem să începem lucrările. Sper să fie cea mai modern maternitate din țară”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Detalii a oferit managerul Spitalului Judeţean, Raul Pătraşcu. „Maternitatea Bega (actuala locație) este într-o clădire istorică, veche, cu circuite depășite, în care am investit mult de-a lungul anilor pentru tot felul de reparații, dar e clar că nu corespunde nevoilor, nici pentru pacienți, și nici ca siguranță la incendiu. Este un act de normalitate construcția acestei maternități care va corespunde secolului XXI, iar dotarea va fi una corespunzătoare. În aceeași clădire va fi relocată și secția de Neonatologie, una dintre cele mai performante din România. Recent, colegii de la Neonatologie au reușit să salveze un făt de doar 24 de săptămâni a cărui mamă din păcate a decedat fiind infectată cu covid. Dorim să avem astfel de performanțe prin investiții”.

Un adevărat hub pentru sănătate

În ceea ce priveşte Centrul de Mari Arşi de la Timișoara, ministrul Sănătăţii a declarat că este cel mai avansat ca maturitate tehnică dintre cele trei centre finanțate de Banca Mondială și gestionate de minister.

„Se va face interconectarea celor trei corpuri de clădire ale Spitalului Județean, un proiect în valoare de peste 240 de milioane de lei, 52 de milioane de euro. Va cuprinde și noua Unitate de Primiri Urgențe –UPU, Centrul de Mari Arși și secția de ATI plus un helioport pe acoperișul clădirii de interconectare. A doua investiție este noua maternitate, prima investiție de acest fel de după Revoluție. Toate aceste investiții vin să completeze acest ansamblu ansamblu spitalicesc și să creăm un adevărat hub de sănătate pentru județul nostru, pentru Timișoara și regiunea noastră”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.