9.1 C
Timișoara
duminică 28 aprilie 2024

Va sta la pușcărie 4 ani și 6 luni pentru 3 sculpturi furate din Timișoara

Poliţiştii l-au depistat pe tânărul de 25 de ani condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat și distrugere a celor trei opere de sculptură care fac parte din patrimoniul cultural.

La data de 13 mai a.c., poliţiștii Secţiei 1 Rurale Timișoara au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, pe raza localității Bucovăț.

Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 25 de ani pe numele căruia Judecătoria Timișoara a emis mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta este condamnat la 4 ani și 6 luni de pedeapsă privativă de libertate pentru furt calificat și distrugere.

În fapt, în cursul lunii mai 2015, acesta a sustras, din Piața Huniade, din municipiul Timișoara, trei opere de sculptură care fac parte din patrimoniul cultural, două busturi de bronz, unul reprezentându-l pe Victor Babeş, iar altul pe doctorul Aurel Cândea, primul director al Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Bega, precum și bustul lui Emanuil Ungureanu, din faţa Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu.

Cel în cauză a fost introdus în Penitenciarul Timişoara pentru executarea pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :