9.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

”Ați auzit? Deschidem salonul pe 15 mai!”. După două luni de izolare, bănățenii se pregătesc să iasă în lume

Industria de înfrumusețare iese din amorțeală în 15 mai. Reprezentanții saloanelor din Timișoara au anunțat deja că, peste o săptămână, își vor deschide porțile, iar programările au început deja să curgă.

Unul dintre primele saloane care e pregătit să își primeacă clienții este chiar în Piața Victoriei și are o gamă extrem de variată de servicii, de la make-up, la coafură și frizerie sau cosmetică.

”Ați auzit? Deschidem salonul pe 15 mai! Vă așteptăm să vă programați prin mesaj către pagină la unul dintre serviciile noastre. Salon Kelly Image și echipa sa vă asigură că vom lua toate măsurile pentru siguranța și sănătatea voastră!

Tare ne bucurăm că vom putea să vă înfrumusețăm din nou! Voi care serviciu îl veți alege primul, vopsit, tuns, manichiură, tratament cosmetic sau makeup?”, este mesajul transmis de salonul Kelly Image pe Facebook.

Administratorii salonului au luat măsuri de siguranță chiar înainte de instaurarea stării de urgență. Personalul a fost instruit în tot ce însemană interacțiunea cu clienții, practică ce continuă de două luni.
”Angajații noștri au fost instruiți zilnic, chiar înainte de starea de urgență, iar acum intrăm în conferințe on-line aproape zilnic. Le-am prezentat protocolul de siguranță privind COVID-19, pe care l-am primit de la furnizori și din presă. Nu am primit nimic oficial, sperăm să avem regulile concrete cu suficient timp înainte pentru a ne adapta.

De asemenea, angajații au câteva reguli: trebuie să se splele pe mâini după fiecare client, programările se fac la interval de 15 minute pentru a avea timp să dezinfecteze, să igienizeze locul și să își schimbe echipamentul de protecție. Acesta constă în măști medicinale, mănuși, viziere, kimonouri și botoșei, toate fiind deja achiziționate”, a declarat pentru „Banatul azi”, Antonela Sopa, manager Salonul Kelly Image.

Și clienții au câteva reguli de urmat. Aceștia trebuie să respecte exact ora programării, nu vor avea voie să aștepte afară, nu vor strânge mâinile angajaților și vor purta mască de protecție. Pentru unele servicii, cum este cosmetica facială sau tunsul părului mai lung se va renunța la masca clientului, deoarece angajații vor fi foarte protejați de echipamentele lor.

În cazul acestui salon, distanțarea socială nu este o problemă.
”Noi păstram distanțarea socială și îniante. Muncim în ture, iar între scaunele de la coafură este deja distanță de 2 metri”, a mai spus managerul salonului.

Momentan, angajații sunt toți în șomaj tehnic și vor reveni la muncă din 15 mai. Mai mult, echipa se va mări, deoarece există cerere. Reprezentanții saloului spun că deja prima săptămână este plină. Cele mai multe programări sunt pentru serviciile de vopsit, tuns, coemstică și manichiură.

Saloanele de înfrumusețare din Timișoara vor fi nevoite să crească puțin prețurile. Asta pentru că și investițiile în protecția angajaților și clienților sunt destul de mari. Maximum 5% va fi însă majorarea.

Reprezentanții salonului din Piața Victoriei îi roagă pe clienți să folosească pe cât posibil plata cu cardul bancar pentru siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :