23 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Dumbrăvițenii sunt invitați la distracție

În tradiția multor popoare, fărșangul este asociat cu ultimul eveniment unde se mai permite distracția înainte de a intra în Postul Paștelui! Acest obicei a fost păstrat cu sfințenie și în localitatea noastră, astfel că Fărșangul Dumbrăvițean se va organiza pentru a treia oară consecutiv în Sala Polivalentă din comună, casa provizorie a evenimentului până la terminarea noului Cămin Cultural. Așadar vineri, pe data 21 Februarie, începând cu ora 19 dumbrăvițenii sunt invitați iar în fața scenei amenajate în sala de sport de lângă Pădurea Verde.

Spectacolul ediției a XVII-a va fi asigurat și în acest an de Grupul “Gospodinele din Dumbrăvița”, Ansamblul de Dansuri Populare Maghiare “Butykos”, Formația “ROSE”, Ansamblul Coral al Vârstnicilor, precum și de invitații speciali, majoritatea lor sosiți din localitățile înfrățite din Serbia și Ungaria.

Din informațiile obținute de DumbravitaTV.ro nici de această dată nu vor lipsi sketch-urile realizate de András Kuglis, Laci Orbán, Vili Szabó, Edith Máthé și Ákos Máthé, cântecele lui Péter-Pál Piroska, Lajos Piroska și Karcsi Turbucz sau tradițional duet Ildi Dénes & Gizi Meda. Evident sufletul petrecerii va fi și în acest an celebrul Jóska Bálint, iar responsabilul pentru muzică a fost desemnat tormăceanul Zoli Kele.

Conform planului inițial, fărșangul va ține și în acest an mai mult de trei ore, iar în pauză evenimentului spectatorii vor fi invitați la o degustare de gogoși, pregătite cu sărguința enoriașelor de la Biserica Reformată și Biserica Romano-Catolică din Dumbrăvița.

Desigur, fărșangul face parte din Calendarul Evenimentelor Culturale din anul 2020, cofinanțat de Consiliul Local Dumbrăvița și susținut de Primăria Dumbrăvița. Cea mai mare parte a spectacolului se desfășoară în limba maghiară, dar organizatorii în parteneriat cu Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara oferă traducere simultană prin cască în limba română.

Intrarea este gratuită!

Sursa: dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :