Politicienii şi pantalonii

1086

Un pantalon contează doar dacă îl îmbraci. Adică, dacă-ţi bagi picioarele în el şi-l tragi pe tine. La fel şi politicianul: e important dacă are o funcţie publică şi mişcă ceva. Altfel, e un om ca oricare altul şi nu-i… pasionează decât, cel mult, pe cei din jurul lui.

Dar politicianul, ca şi pantalonul, dă bine sau nu. Are ţinută sau arată ca naiba. E curat ori „posedă” niscai pete. Luceşte de la prea multă frecare, sau e ca nou, impecabil. Pantalonii, ca şi politicienii, trebuie duşi, din când în când, la curăţătorie. De cele mai multe ori „operaţiunea” reuşeşte şi ei pot să reapară în lume ca să când n-ar fi trecut prin maşini de spălat, prin detergenţi şi alte substanţe importante în acest proces de îndepărtare a murdăriei.

Pantalonii, precum politicienii, trebuie asortaţi: cu ciorapii, cu pantofii, cu haina. Uneori, cu toate deodată. Politicienilor trebuie să li se potrivească doctrina, idealurile partidului şi, cel mai presus, dorinţele electoratului (asta când e ales, şi nu numit). Dar când cineva mai tare-n funcţie din partid vrea să-i pună-n cui (fie că sunt un „model” depăşit, fie că nicio curăţătorie nu-i mai… salvează, fie că au tot felul de găuri, prin care se vede una, se vede alta), politicienii pot să facă paşi spre alt partid, unde cred ei că se asortează mai bine. Unde sunt aşteptaţi ca piesă de bază, buni de gală.

Pantalonii pot fi cu dungă sau fără. Politicienii sunt înnebuniţi să o posede, dar prea puţini reuşesc să şi-o menţină (unii ar trebui să o aibă pe buletin!). Majoritatea sunt şifonaţi, aşa că, la televizor, unii moderatori încearcă să-i calce; să-i aranjeze şi să-i facă giugiuc, ori să-i deranjeze şi mai tare. Depinde în ce post TV au picat.

Unii pantaloni nu au buzunare. Politicienii au toţi! Şi, parcă, la toţi le sunt sparte. Totuşi, trebuie să remarcăm faptul că iscusiţii croitori de la DNA (Dregem Nădragi Artistic), prin lucrările lor de calitate din ultimii ani, au reuşit să scoată de pe piaţă destui pantaloni care, din rupţi în fund cum erau iniţial, au devenit… bufanţi. Acum sunt fie vărgaţi, fie la naftalină.

Asemănările dintre pantaloni şi politicieni sunt numeroase şi nu vreau să iau nimănui plăcerea ca să le descopere pe cont propriu. Există însă şi o diferenţă fundamentală pe care ţin să o subliniez: nu toată lumea poartă pantaloni, însă toată lumea pare că vrea să-şi bage picioarele în politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.