Centrul unui oraș din vestul țării, invadat de ciori

221

Mii de ciori s-au stabilit în centrul Lugojului şi provoacă probleme locuitorilor dar şi Primăriei. Ciorile sunt din ce în ce mai multe de la an la an, iar măsurile luate de administraţia locale sunt deocamdată ineficiente.

Primăria a încercat să distrugă cuiburile din copaci, a cumpărat dispozitive cu ultrasunete, a tăiat chiar coronamentul unor copaci vechi de sute de ani, dar păsările sunt tot în oraş. Primarul Francisc Boldea spune că se pregătesc măsuri noi. „Nu au mai putut să stea în parcul din spatele Primăriei şi s-au mutat în copacul de lângă Şcoala nr.3 şi în Parcul George Enescu. Împreună cu cei de la Sere şi Spaţii Verzi avem un nou plan de măsuri. Vrem să acoperim copacii cu plase, să le împiedicăm să se mai aşeze”, a declarat Francisc Boldea, citat de radiotimisoara.ro.

Nici măcar vânarea ciorilor, considerată de unii o măsură barbară, nu este eficientă şi nici permisă din punct de vedere legal. Cornel Lera, directorul AJPS Timiş, spune că ciorile nu vor pleca din oraşe atâta timp cât nu vor avea unde să trăiască în afara localităţilor. „În localităţi, noi nu putem să intervenim să le vânăm pentru că Legea fondului cinegetic nu permite vânarea la o distanţă mai mică de 200 de metri de aşezarea omenească. Soluţia, eu am mai spus-o, e ca fiecare oraş să-şi facă în afara zonelor locuite pâlcuri de copaci ca să aibă unde să se ducă. Salcâmul este o specie repede crescătoare şi poate fi folosit. Orice alte măsuri se iau, sunt degeaba. Şi dacă am putea să le vânăm, ele revin de fiecare dată pentru că nu au unde să înnopteze. Nu mai există vegetaţie forestieră pe câmp, au tăiat tot. Până nu se constituie aceste pâlcuri de copaci, oraşele nu vor scăpa de ciori!”, spune şeful vânătorilor timişeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.