20.1 C
Timișoara
miercuri 1 mai 2024

Un șofer de TIR a murit după ce a căzut cu camionul de pe un pod

Un şofer român de TIR a murit, miercuri de dimineaţă, după ce camionul pe care îl conducea s-a prăbușit de pe Severn Bridge, din Țara Galilor. Poliția din Gwent a anunţat că românul în vârstă de 50 de ani se afla la volanul camionului, atunci când a părăsit terasamentul, a rupt parapetele și a căzut în gol de pe podul din Monmouthshire, la aproximativ 10:30, ora locală.

El a fost transportat cu un elicopter medical la spitalul din Cardiff, dar a murit din cauza rănilor suferite. Nimeni altcineva nu a fost rănit.

Primul care i-a venit în ajutor șoferului român a fost chirurgul Charlie Chan, care era întâmplător în zonă, și care l-a resuscitat pe bărbatul care rămăsese prins în cabină, după prăbușirea camionului.

„Am văzut camionul care se prăbușea de pe terasament și a aterizat pe stânci, așa că am parcat și am fugit în timp ce sunam la numărul de urgență 999.”, a spus Chan, care călătorea spre Newport din Cheltenham.

„Alți doi bărbați, un pompier și un pompier aflat în afara serviciului, erau acolo și împreună am încercat să-l scoatem pe șofer din cabina sa. Dar șoferul era destul de robust și nu l-am putut ridica. La început a avut puls, dar inima i s-a oprit, așa că a trebuit să-l așezăm în taxi și să efectuez manevre de resuscitare. Am continuat să fac CPR aproximativ cinci-șase minute până când a sosit ambulanța aeriană și l-a preluat. Din fericire, după ce echipa medicală a intervenit, inima i-a repornit înainte de a fi dus la spital.”, a scris chirurgul Chen pe contul său de Twitter.

Din nefericire, în jurul orei locale 15:30 bărbatul „a murit din cauza rănilor sale”, după ce a fost dus la spitalul universitar din Țara Galilor, au anunțat autoritățile galeze.

Chirurgul Charlie Chan este faimos pentru salvarea vieții starului rock Wilko Johnson, după ce l-a convins să caute o a doua opinie atunci când a primit un diagnostic de cancer pancreatic în stadiu terminal în 2013. Chan este un chirurg binecunoscut, specialist în oncologie la Spitalul General Cheltenham.
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Timișoara se află într-o competiție strânsă pentru a deveni ,,Destinația Anului 2024”

Banatul figurează la trei secțiuni în competiția națională Destinația Anului 2024. Orașul Timișoara și Domeniile de Murani – din Timiș, dar și restaurantul Kibuț...

Ezoteric Fest Timișoara 2024

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș readuc în atenția publicului evenimentul EZOTERIC Fest, ediția a...

Citește și :