Un șofer de TIR a murit după ce a căzut cu camionul de pe un pod

337

Un şofer român de TIR a murit, miercuri de dimineaţă, după ce camionul pe care îl conducea s-a prăbușit de pe Severn Bridge, din Țara Galilor. Poliția din Gwent a anunţat că românul în vârstă de 50 de ani se afla la volanul camionului, atunci când a părăsit terasamentul, a rupt parapetele și a căzut în gol de pe podul din Monmouthshire, la aproximativ 10:30, ora locală.

El a fost transportat cu un elicopter medical la spitalul din Cardiff, dar a murit din cauza rănilor suferite. Nimeni altcineva nu a fost rănit.

Primul care i-a venit în ajutor șoferului român a fost chirurgul Charlie Chan, care era întâmplător în zonă, și care l-a resuscitat pe bărbatul care rămăsese prins în cabină, după prăbușirea camionului.

„Am văzut camionul care se prăbușea de pe terasament și a aterizat pe stânci, așa că am parcat și am fugit în timp ce sunam la numărul de urgență 999.”, a spus Chan, care călătorea spre Newport din Cheltenham.

„Alți doi bărbați, un pompier și un pompier aflat în afara serviciului, erau acolo și împreună am încercat să-l scoatem pe șofer din cabina sa. Dar șoferul era destul de robust și nu l-am putut ridica. La început a avut puls, dar inima i s-a oprit, așa că a trebuit să-l așezăm în taxi și să efectuez manevre de resuscitare. Am continuat să fac CPR aproximativ cinci-șase minute până când a sosit ambulanța aeriană și l-a preluat. Din fericire, după ce echipa medicală a intervenit, inima i-a repornit înainte de a fi dus la spital.”, a scris chirurgul Chen pe contul său de Twitter.

Din nefericire, în jurul orei locale 15:30 bărbatul „a murit din cauza rănilor sale”, după ce a fost dus la spitalul universitar din Țara Galilor, au anunțat autoritățile galeze.

Chirurgul Charlie Chan este faimos pentru salvarea vieții starului rock Wilko Johnson, după ce l-a convins să caute o a doua opinie atunci când a primit un diagnostic de cancer pancreatic în stadiu terminal în 2013. Chan este un chirurg binecunoscut, specialist în oncologie la Spitalul General Cheltenham.
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ