9.1 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Tramvaiele vechi mai stau pe șine. STPT are, din nou, dreptul de a le repara

Timișorenii nu vor scăpa prea curând de tramvaiele vechi care circulă acum pe șinele din oraș. Asta pentru că Societatea de Transport Public Timișoara a obținut autorizația necesară reparării garniturilor și repunerii lor în circulația.
„Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a obținut autorizația din partea Autorității Feroviare Române (AFER) prin care are dreptul să furnizeze în continuare următoarele servicii: – reparația și întreținerea tramvaielor; – construcția, repararea și întreținerea liniei de contact a tramvaielor; – construcția, modernizarea, repararea și întreținerea căilor de rulare pentru tramvaie. Autorizația emisă astăzi, 22.07.2019, este valabilă până în data de 21.07.2024, în condiţiile vizării sale anuale”, a anunțat STPT.
STPT nu mai deținea autorizație pentru repararea și întreținerea tramvaielor din 1 aprilie 2019. Pentru că garniturile nu mai prezentau siguranță, prefectul de Timiș a cerut imperios retragerea acestora din circulație. Săptămâna trecută a dat termen regiei de transport 7 zile pentru a găsi o soluție: fie reobține autorizația, fie le reatrage de pe șine. Pe șinele din Timișoara circulă 60 de tramvaie. Dintre acestea, 35 ar prezenta probleme și ar trebui scoase din uz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :