17.2 C
Timișoara
vineri 3 mai 2024

Uite, barza! Începe o nouă acțiune de numărătoare a berzelor albe

Societatea Ornitologică Română reia, începând de astăzi, numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației „Uite, Barza”.

Aplicația a fost lansată în 2017, iar din acest an datele preluate ajung la toți distribuitorii de energie electrică din ţară pentru a pune în siguranță berzele, care se cuibăresc în zonele de rețea electrică.

Numărătoarea de berze se realizează până în 31 iulie și orice persoană cu smartphone poate contribui, descărcând aplicația și urmând pașii.

Informațiile adunate sunt trimise către distribuitorii de energie electrică, iar ei vor interveni pentru a amplasa cuiburi artificiale acolo unde cuibul se află în pericol de ardere sau poate afecta rețeaua.

În România, sunt înregistrate până acum 5.400 de cuiburi de barză albă.

Sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Datoria guvernamentală a României a depășit în februarie 52 la sută din PIB

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă,...

Succes timișorean cu Ada Hausvater „Manager de Top”

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024. Top 100 Manageri reprezintă rezultatul...

Citește și :