Pregătiți pentru a cincea Cupă! Timișoara Saracens – CSM București, finala din Capitală

109

Timișoara Saracens speră să obțină a cincea Cupă a României. Bănățenii înfruntă, sâmbătă, în Capitală, CSM București, deținătoarea trofeului. De altfel, „tigrii” sunt cei care au oprit dominația „sarazinilor”, care puseseră mâna pe trofeu trei ani la rând.

Partida de sâmbătă, care va avea loc în complexul Dinamo, va pune, față în față, două dintre cele mai în formă echipe din rugby-ul românesc. Ambele grupări vor beneficia și de aportul jucătorilor întorși de la Națională. Printre ei, și Eugen Căpățână (foto), pentru care duelul de sâmbătă este aparte – fiind prima finală disputată pentru Timișoara, în postură de căpitan.

„Nu te face cu nimic special dacă ești căpitan sau nu. Fără băieți ești nimeni. Ai nevoie de o echipă în spate, nu e sport individual. Grupul dă putere, nu individul în grup. Nu poate face un singur om diferența, dacă grupul nu îl ajută. Băițeii sunt suficient de maturi, au jucat atâtea finale încât știu ce trebuie să facă pentru a mai câștiga o finală. Cei care vor fi mai agresivi, aceia vor avea câștig de cauză. Agresivi în limitele rugby-ului, nu să fim violenți. Agresivitate și atitudine. Cine va avea mai multă atitudine acela va câștiga. Până la urmă ei (n.r. CSM București) trebuie să se gândească că noi am ajuns de fiecare dată în finală. Oricine ar fi, Baia Mare, CSM… noi am fost acolo. Ideea e să câștigăm și de data asta”, a spus Căpățână.

Timișorenii sunt puși în gardă, după evoluția modestă din partida cu Gloria Buzău, din Superligă. Una în care nu au reușit să puncteze deloc în actul secund, timp în care au primit însă 16 puncte.

„Țelul nostru, în această săptămână, a fost defensiva. Să îmbunătățim apărarea, unde trebuie să fim vigilenți și puternici. Înfruntăm o echipă masivă, dar în același timp și noi suntem la fel. Oricât de fizici vor fi, noi le vom întoarce moneda. E vorba de cât de solid arăți, cât de compact. Aici s-ar putea să fie cheia”, a explicat și Willy Moala, antrenor/jucător.

Campionii au însă două absențe importante pentru ultimul act: Cătălin Fercu și Jack Umaga, care s-au accidentat în ultimul joc. Duelul cu CSM București va începe, sâmbătă, la ora 13:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.