Și, și. Nici, nici

103

Stimate domnule Liviu Dragnea,

Și mierla, și cucuveaua își exercită dreptul la liberă exprimare. Că unii o mierlesc dimineața, din pricină că așa a anunțat, peste noapte, cucuveaua este o prejudecată. Ea stabilește un efect ilicit între cauză și efect.

Dacă, pe Câmpia Mierlei, Murad a fost ucis de Miloš Obilić, asta nu s-a întâmplat din cauza unei cucuvele care a anunțat, la miezul nopții, moartea sultanului de mâna sârbului.

Știu că în politică nu poți avea încredere în nimeni. Nici măcar morții electori nu se prezintă la toate referendumurile. Dar aveți, rogu-vă, încredere în vorba „Fiecare pasăre pe limba ei moare”.

Nu încercați să puneți pumnul parlamentar nici în ciocul mierlei, nici în ciocul cucuvelei. Lăsați-le să-și vadă de ale lor. Dumneavoastră vedeți-vă de ale dumneavoastră. Că aveți destule, slavă tranziției; plus acareturi.

Când o fi să o mierliți politic, nici mierla, nici cucuveaua nu vor fi de vină. Și una, și cealaltă vor continua să aibă cont pe Facebook. Poate nu știți, dar Mark Zuckerberg nu este analist politic. E om de afaceri. Deși, uneori, se joacă și el de-a Cenzura. Pe banii lui.

Vă doresc succes — fie în ramură, fie pe ramură. Sunteți liber ca pasărea cerului, așa că aveți dreptul să alegeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.