Laura Chindriș, consilierul local ALDE Timișoara: Adio microbuze electrice pentru timișoreni!

919

”Superficialitatea și neglijența primarului Robu a dus la pierderea unei finanțări de 100 de milioane de lei!

Neglijență în serviciu din partea primarului Robu! Primăria Timișoara a pierdut o finanțare de aproape 100 de milioane de lei de la Guvern pentru cele 50 de troleibuze electrice! Proiectul depus a fost respins pentru că în dosarul copie lipseau ștampila conform cu originalul și semnătura.

Consilierul local ALDE Timișoara, Laura Chindriș, expert în fonduri europene, a depus o cerere în data de 17 octombrie 2018, prin care înștiința primăria că există o linie de finanțare deschisă și i-a solicitat primarului Robu să depună un proiectpentru achiziția de troleibuze electrice. În aceeași lună, propunerea a fost votată în Consiliul Local și s-a trecut la pregătirea efectivă și depunerea fizică a dosarului de finanțare către Guvernul României, respectiv Administrației Fondului pentru Mediu, însă lipsea un mic amănunt deosebit de important: semnătura conform cu originalul și ștampila instituției primăriei Timișoara, motiv pentru care proiectul a fost respins “cu brio”!

Laura Chindriș: Cu toate acestea, la finalul lunii decembrie, primarul Robu nu a ezitat să se laude pe facebook cu această realizare pe care și-a însușit-o, deși proiectul era deja respins. Probabil că habar nu avea despre acest detaliu la fel cum nu avea habar nici despre această linie de finanțare deschisă, dacă nu l-aș fi înștiințat, lucru de care ar fi trebuit să fie responsabil departamentul de fonduri europene din cadrul primăriei. Și cu siguranță că nu a avut nici timp să consulte site-ul Administrației Fondului pentru Mediu pentru a afla de respingerea proiectului, pentru că era prea ocupat în luna decembrie să își organizeze vacanța în Miami.

Este păcat că superficialitatea și neglijența din primăria Timișoara privind acest proiect respins, contină să afecteze calitatea aerului și împiedică dezvoltarea transportului ecologic.

Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost votat și proiectul pentru stațiile de reîncărcare a autovehiculelor electrice. Chiar dacă proiectul pentru achiziționarea celor 50 de troleibuze electrice a fost respins, totuși e bine că Timișoara se aliniază marilor oraședin țară și sperăm că va avea cât mai curând aceste stații pentru utilizatorii de mașini electrice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.