10.1 C
Timișoara
miercuri 1 mai 2024

Vieți salvate de devotamentul și dedicarea unui pompier din Arad

Două vieți au fost salvate datorită devotamentului unui pompier din Arad. Acesta a salvat două persoane dintr-un incendiu deși se afla în timpul liber.

Bărbatul nu a dorit mediatizarea evenimentului, dar colegii săi au vrut să îi aducă public mulțumiri pentru implicare.

”Curajul și devotamentul maiorului Ciupuliga, comandantul Detașamentului de Pompieri Ineu a făcut diferența între viață și moarte sâmbătă la Macea. Deși era liber și se afla acasă la Curtici, sângele de salvator care-i curge prin vene l-a făcut sa meargă alături de colegii de la SVSU Curtici la un incendiu la ieșire din localitate. Nimic deosebit, ardea un copac pe marginea drumului. A ajuns la locul intervenției, a sunat in dispecerat la Arad și a anunțat ca se descurca cu voluntari și nu solicita sprijin de la Detașamentul Arad”, povestesc pompierii.

„Încă nu am băgat mașina de stingere în garaj când m-a sunat Claudiu (ofițerul de serviciu, mr. LESCHIAN CLAUDIU) și mi-a zis ca avem două persoane căzute la Macea în casă, posibil intoxicate. Am știut că e pe viață și pe moarte”, le-a povestit Ciupi colegilor după multe insistențe și un ordin de la comandant.

A ajuns la Macea în timpul oportun, pe drum a făcut planul de intervenție și a ordonat ca toți voluntarii să fie echipați cu aparate de respirat. A intrat primul și a ieșit ultimul din casă, când s-a asigurat că nu mai sunt victime, butelia este închisă și pericolul înlăturat. Astfel, cei doi intoxicați au fost salvați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ezoteric Fest Timișoara 2024

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș readuc în atenția publicului evenimentul EZOTERIC Fest, ediția a...

Ce să alegi între Apple Watch SE și Apple Watch 8

În lumea tehnologiei moderne, evoluția dispozitivelor inteligente este rapidă și continuă. În universul smartwatch-urilor, Apple rămâne un nume dominant, oferind o gamă variată de...

Citește și :