Măsuri anti inundații în județul Caraș-Severin

87

Inundațiile care au măturat în această vară județul Caraș-Severin nu au rămas fără ecou. Guvernul a decis să folosească banii din fondul de intervenții pentru a consolida cele mai vulnerabie baraje și diguri din județ, astfel încât pericolul ca apele să se mai reverse să fie diminuat.

Primele lucrări de intrervenție au loc în județul Caraș-Severin și presupun regularizarea pârâului Slatina, în localitatea Slatina Timiș. Valoarea totală a acestei investiții este de aproape 5 milioane de lei.

”Lucrările care se execută în cadrul acestui obiect de investiții sunt lucrări de reprofilare a albiei pârâului Slatina pe 2000 m și consolidări de maluri pe 1510 m. În luna septembrie a fost semnat contractul de lucrări și a fost predat amplasamentul constructorului. De asemenea, în luna octombrie deja s-au realizat lucrările de reprofilare a albiei pe întreaga lungime cuprinsă în planul de execuție, iar în acest moment se lucrează la consolidările de mal cu gabioane”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Banat.

Cursul de apă Slatina este afluent de stânga al râului Timiș care, din cauza capacității reduse de transport a albiei minore și majore în localitatea Slatina Timiș și a colmatării albiei minore, a produs inundații în localitate, în urma precipitațiilor abundente înregistrate în intervalul 13-14 iunie 2018 pe tot arealul județului Caraș-Severin, producând pagube materiale gospodăriilor riverane, lucrărilor de artă (drumuri) și altor obiective socio-economice. Conform graficului de execuție, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârșitul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.