Drept la replică

242

      Ca urmare a apariției unui articol postat  pe site-ul stiriactuale.ro , în care se aduce la cunoștință opiniei publice detalii abordate în timpul sedintei politice a Partidului Reformator, din 28 iulie 2018, ședință la care au luat parte doar presedintii de organizații județene, ținem să formulăm următorul drept la replică :

1) Pornind de la afirmația conținută în acest articol, cum că PR sprijină necondiționat PSD și că această decizie ar fi fost luată în interiorul Biroului Politic National și validată de toți presedintii de organizații județene.
   În articolul din publicația menționată, se mai susține că, cadrul sedintei din 28.07.2018 s-ar fi decis că vom merge alături de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece, fiind un partid nou înființat, nu avem șanse să atingem pragul electoral de 5%. În informația de presă cu pricina se mai susține că, dat fiind faptul că și noi suntem constienti de acest lucru, am decis că vom merge alaturi de un  partid mare, acesta fiind PSD. Potrivit articolului, asocierea cu PSD ar avea în vedere strict alegerile europarlamentare.
      În baza acestui drept la replică țin să fac, totuși, o completare esențială. Anume că, din Biroul Politic Național fac și eu parte astfel încât, dacă așa ar fi stat lucurile, probabil că aș fi semnat si eu înțelegerea la care se face referire în articol,  fapt care nu s-a întâmplat!
2) Totodată, textul de presă specifică că dl președinte al Partidului Reformator va semna un protocol de colaborare cu PSD, cu scopul de a sprijini necondiționat reformele demarate de formațiunea aflată la guvernare.
 În spiritul adevărului, mai fac precizarea că în continuarea sedintei s-a stabilit că PR va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, iar la alegerile locale, la fel, va merge pe liste proprii. Cât despre viitoarele alegeri parlamentare, subiectul nu s-a regăsit deloc pe agenda ședinței BPN.
În încheiere, am  făcut aceste precizări, deoarece consider că s-au adus grave prejudicii de imagine atât Organizației Județene Timiș a PR, cât și si, în spetă, celorlalte organizații  judetene ale partidului. Un lucru este cert, anume faptul că noi, în ședințele avute cu membrii organizației noastre am transmis realitatea modului în care s-a desfășurat  ședința Biroului Politic Național,  în vreme ce, acest articol a denaturat complet felul și deciziile avute în vedere la respectiva reuniune politică.
      Pe această cale, țin să fac completarea că Organizația Județeană Timiș a Partidului Reformator va face și o sesizare către organele abilitate ale statului în legătură cu dezinformările colportate în amintitul articol de presă.
Președinte interimar
ec.Dănescu Marieta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.