Circulaţia vaporaşelor pe Bega, aprobată de Guvern

409

După multe amânări şi tergiversări, Guvernul a aprobat, în sfârşit, hotărârea care stipulează înfiinţarea Administraţiei Canalului Navigabil Bega. Asta înseamnă că, în curând, cele 7 ambaracaţiuni cumpărate de Primăria Timişoara în urmă cu 2 ani vor putea în sfârşit să circule.

A fost nevoie de 2 ani de la cumpărarea vaporașelor şi de 3 amânări ale aprobării hotărârii pentru a trăi acest moment. Cum era de aşteptat, cel mai fericit este primarul Timişoarei, care speră ca în 3 săptămâni să pornească transportul pe apă.

„Guvernul a adoptat hotărârea de înființare în subordinea Ministerului Transporturilor a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile “Canalul Bega”! Pe cale de consecință, Primăria Timișoara va retrage plângerea din instanță prin care Primarul a cerut obligarea guvernului de a emite acest act. În perioada imediat următoare, Ministerul Transporturilor va trebui să operaționalizeze structura, iar aceasta să adopte regulamentul de navigare și să stabilească semnalistica pe canal. Abia după ce aceste lucruri se întâmplă, vom putea naviga efectiv. Sper eu, în… 2-3 săptămâni”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Singurul impediment care stă acum în calea circulaţiei vaporaşelor este semnalizarea canalului. Nu există niciun indicator de navigație pe Bega şi aceste marcaje trebuie făcute de Ministerul Transporturilor. Şi totul trebuie să fie gata în 30 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.