18 C
Timișoara
duminică 28 aprilie 2024

numele meu, e… întoarcerea la origini – foto+video

Scriitorul şi jurnalistul Stejărel Ionescu şi-a lansat joi ultimile trei cărţi apărute la editura Măiastră din Târgu Jiu.

Atât meseria de jurnalist cât şi cea de poet e foarte grea. Dacă încerci să le împletești, rezultă un poem în proză. Şi uite aşa, poetul-jurnalist, că astă seară a fost poet, a venit în faţa publicului cititor cu nici mai mult, nici mai puţin de trei cărţi: izvorul de lut (ediţie bilingvă), numele meu, e…. şi întoarcerea la origini.

În prima dintre cărţi, poetul dezvăluie că are poezii atât noi cât şi vechi, că a împreunat stilurile între ele în funcţie de vechimea scrierii. Cea de-a doua carte lansată, după cum şi spune „s-a născut dintr-o ambiţie”. Mai mult, autorul spune că a scris-o în 3 săptămâni, dând o explicaţie fiecărui nume pe care l-a întâlnit şi i s-a părut mai plauzibil. În cea din urmă carte lansată, însă nu ultima, este vorba despre un revers al medaliei.

Dacă anul trecut poetul şi-a lansat „poemul meu neterminat din jilţul poeziei”, anul acesta, aşa cum şi spunea, a venit cu un revers al medaliei. Cartea de anul trecut conţinea 250 poeme, numerotate de la 1-250. Acest revers al medaliei este de fapt „întoarcerea la origini”, adică , revenirea la vatră, şi la 0 absolut. Poemele sunt numerotate în ordine inversă, de la 250-0. Întrebat de ce la 0 (zero). A spus că ZERO este punctul forte, şi nu UNU. Deci, nici într-un caz, 0 cărţi de acum încolo, şi nici 0 scrieri.

Pregăteşte în continuare pentru primăvară o nouă carte, la care lucrează acum, şi care intenţionează să o lanseze în cadrul „VIN VEST-ULUI”, care va purta titlul de „esenţă de vin, e femeia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Workshop „Connecting with our Business Community. Trends in HR” la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara își asumă rolul transformator în societate, dezvoltând în continuitate ideea de adaptare continuă a curriculelor, pentru ca studenții UVT...

Florin Poenariu, pictorul care a primit o distincție de la Ministerul Culturii, duce mai departe tradiția veche de peste două secole

Iconografia este un meșteșug transmis din generație în generație în familia Poenariu din Laz, satul din județul Alba. Cu ocazia vernisajului expoziției „ICOANE DIN...

Citește și :