Dacian Cioloş a înfiinţat o „Comisie de tăiat hârtii”

224

Poate că numele noii comisii înfiinţate de Guvernul României nu e cel mai fericit, dar scopul acesteia va fi cu siguranţă apreciat de majoritatea românilor.

Începând de azi, Guvernul ateaptă propuneri din partea cetăţenilor, prin care să realizeze o simplificare a hârtiilor pe care le solicită diverser instituţii din administraţia publică. Astfel, prin intermediul platformei http://maisimplu.gov.ro, cetăţenii pot veni cu soluţii de simplificare a birocraţiei din România.

Deja au fost identificate câteva soluţii simple, pornind de la cazuri absurde care se perpetuează:

– Mamele trebuie să depună 3 dosare cu același tip de documente, indemnizație, alocație de stat, stimulent de reinserție. Aceste 3 dosare conțin același documente și trebuie să se plimbe cu hârtii în copie. Este un caz ce se poate simplifica prin depunerea unui singur dosar.

– Un șomer trebuie să plătească 30 de lei pentru ajutor de șomaj, aceste informații pot fi obținute de administrație fără ca șomerul să plătească astfel de taxe. Se poate merge pe o simplă depunere a cererii iar administrațiile să obțină datele direct.

– Se eliberează 2 milioane de caziere judiciare in fiecare an. De multe ori pentru dosare care vizează aceeași instituție. Prin intermediul sistemelor informatice oamenii nu ar trebui să mai ia un cazier de la un ghișeu și să-l ducă la alt ghișeu.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a explicat pe scurt inițiativa: „Prin această platformă vrem să identificăm, prin reacția cetățenilor, acele lucruri care pot fi simplificate, iar efortul de a reduce birocrația trebuie făcut în interiorul ministerelor”.

Detalii suplimentare despre proiect se pot găsi şi la http://bit.ly/1QDoPif

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.