32.9 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

77 de firme din Regiunea Vest au semnat azi o finanțare europeană de peste 26 de milioane de euro – foto-video

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a organizat azi un moment mult așteptat de o mulțime de oameni de afaceri. Aceștia au depus la ADR documentația necesară pentru a primi o finanțare necesară pentru dezvoltarea afacerii lor. În acest caz agenția este doar organism intermediar pentru Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, și a reprezentanților beneficiarilor de finanțare nerambursabilă.

Așa cum remarcă directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, partea de contribuție personală a firmelor este în medie de zece la sută din suma cerută. Este un lucru bun pentru că deblochează afaceri ce păreau blocate.
77 de firme, prin reprezerntanții lor au participat la ceremonia de semnare a unei noi serii de contracte de finanţare în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020. Din motive de spațiu pentru circa o ora au trebuit să părăsească sediul din bulevardul Revoluției și să se mute în saloanul mai încăpător al unui hotel.

Proiectele pentru care se vor semna contractele de finanțare au fost depuse în cadrul Axei prioritare 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de Investiții 2.1 A– Microîntreprinderi și 2.2 – IMM.
Valoarea totală a contractelor însumeqază un total de peste 26 milioane de euro.
Firmele ce vor primi aceste fonduri desfășoară activități în domenii ca industria prelucrătoare (materiale textile, imbrăcăminte fabricarea furnirurilor, panouri de lemn, hârtie, cartoane ondulate, produse din mmateriale plastice ori construcții metalice, echipamente de comunicații, fabricarea de mobilier ș.a.) dar și construcții, turism, hotelier, editare de publicații, prelucrare de date.
Proiectele finanțate azi vor duce la modernizarea spațiilor de producție, servicii, achiziționare de echipamente ce duc implicit la o creștere as competitivității și eficienței economice. Toate3 acestea duce la 260 de noi locuri de muncă.
În următoarea perioadă de timp, în două sesiuni distincte, vor avea loc seminarii de discuții pentru a lămuri pe toți cei ce mai au unele neclarități în pașii ce urmează pentru a cheltui banii corect și pentru a evita unele poticneli legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat de 38 de ani a amenințat că se sinucide

Duminică în jurul orei 12:30, un bărbat din Calea Șagului trăia unul dintre cele mai dificile momente ale vieții sale. Acesta, suferind, arunca obiecte...

De Rusalii, polițiștii veghează asupra liniștii și ordinii publice

Cu prilejul Rusaliilor, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș vor veghea în tot județul, pentru ca liniștea și ordinea...

Citește și :