7 din 10 români, prea săraci să cumpere mâncare și să achite cheltuielile curente

84

7 din 10 români nu şi-au permis, anul trecut, să cumpere mâncare, produse pentru îngrijirea casei şi nici să plătească facturile şi ratele la timp. Statisticile alarmante apar într-un studiu publicat recent de Institutul Naţional de Statistică. În condiţiile în care un procent destul de mare, de 68% din populaţie, nu poate fi cu dările la zi, vacanţele, fie ele în ţară ori în străinătate rămân, pentru aproape trei sferturi din populaţie, doar un vis.

Sociologii spun că am ajuns în această situaţie din cauza economiei neproductive şi a creşterii numărului de asistaţi social. Cifrele publicate de INS sunt alarmante: aproape 70% dintre români s-au trezit că nu își mai pot plăti ratele la credit sau că nu le ajung banii pentru mâncare. În plus, experţii au descoperit că din locuinţele a peste o treime din populaţie lipsesc maşina de spălat rufe, televizorul ori calculatorul.

Economia neproductivă și scăderea numărului de salariaţi sunt principalele motive pentru care, anul trecut, erau peste 4 milioane de români în pragul săraciei.

Cei mai săraci rămân locuitorii din Moldova şi Oltenia, iar cel mai bine o duc bucureştenii şi locuitorii din Ilfov.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ