50 de lei pentru fiecare copil de grădiniță. În Caraș, familii defavorizate și nu prea

154

Din aproape 3.000 de familii din Caraș-Severin, virtual eligibile pentru programul Fiecare Copil în Grădiniță, doar 790 au depus cereri pentru a obține tichete sociale în valoare de 50 de lei, destinate, evident stimulării înscrierii celor mici din familiile defavorizate le grădiniță. Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a realizat în perioada 5 – 20 mai o centralizare a numărului de cereri depuse pentru a obține acest stimulent financiar, e drept, destul de modest. Ceilalți posibili beneficiari, spun cei de la Prefectură, nu îndeplineau condiţiile de prezenţă la grădiniţă, după cum sunt prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Pentru o adresabilitate cât mai mare a programului, Guvernul României a adoptat în data de 11 mai 2016 Ordonanţa de Urgenţă nr. 14/2016 pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 248/2015, prin care este înlăturată limita de vârstă a copiilor înscrişi în învăţământul preşcolar care pot beneficia de stimulentul educaţional, iar pentru anul şcolar 2015 – 2016 termenul de depunere a cererilor de solicitare a fost prelungit cu 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordonanţei.

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a informat toate cele 77 de unităţi administrativ-teritoriale despre modificările aduse legii şi a solicitat acestora să ia măsuri pentru informarea potenţialilor beneficiari care devin eligibili în noile condiţii, dar şi referitor la noul termen limită de depunere a cererilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ