27.2 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

5 secrete pe care nu le știi despre espresso

Dacă ești băutor de cafea, sigur vrei să afli câteva lucruri pe care poate că nu le știi despre espresso, fie că folosești un espressor Philips sau orice alt tip de espressor.

Universul cafelei este extrem de interesant și cu siguranță există unele informații pe care deja le știi despre această băutură, dar și lucruri care abia așteaptă să fie descoperite.

Tocmai din acest motiv ți-am pregătit cinci secrete pe care poate că nu le știi despre espresso și pe care te invităm să le afli în rândurile pe care tocmai ce urmează să le citești.

5 secrete pe care nu le știi despre espresso

În țara noastră, cafeaua espresso, dar și aparatele de cafea de acest tip au devenit populare în ultimii ani, iar dacă espresso este una dintre băuturile tale preferate, e timpul să descoperi informații noi despre aceasta.

Și băutura și procesul poartă același nume

Primul aspect pe care trebuie să-l cunoști dacă folosești un espressor Philips sau orice alt fel de espressor pentru a îți prepara cafeaua espresso, este acela că atât băutura obținută, cât și procesul poartă același nume, adică cel de espresso. Iar dacă ești curios să afli cum anume se obține cafeaua, ei bine, apa fierbinte trece prin boabele de cafea și astfel aroma extrasă se află sub forma unei băuturi concentrate, care poartă numele de espresso.

Ce înseamnă espresso?

Dacă ești băutor de espresso, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată ce înseamnă acest cuvânt, iar dacă nu ai făcut-o, ne-am întrebat noi și te informăm și pe tine că traducerea este atunci când ceva este forțat să iasă. Având în vedere procesul de obținere al cafelei, pe care ți l-am descris mai sus, nu este de mirare că traducerea este tocmai aceasta deoarece lichidul este forțat să iasă din boabele de cafea, așa că totul capătă mai multă logică deci. Data viitoare când îți vei prepara cafeaua cu ajutorul espressorului Philips sau orice alt tip de espressor ai folosi, vei ști și ce înseamnă acest cuvânt.

Cafeaua esspresso conține mai puțină cofeină

Deși percepția generală este că băutura numită espresso conține mult mai multă cofeină pentru că este mai concentrată, permite-ne să te surprindem. În realitate, espresso conține până la de trei ori mai puțină cofeină, iar explicația este una foarte simplă: acest lucru se întâmplă deoarece cafeaua espresso este o băutură mult mai mică decât alte tipuri de cafele, iar cantitatea își spune cuvântul.

Primul espressor a foat inventat în anul 1884

În ceea ce privește aparatul propriu-zis, așa cum probabil îți poți imagina, originile se află în Italia, acolo unde a început dezvoltarea unor aparate de cafea, care foloseau presiunea înaltă ca metodă de extracție a cafelei. Astfel, Angelo Moriondo este cel care a inventat un astfel de aparat, în anul 1884, însă Luigi Bezzera este cel care a și brevetat și a îmbunătățit espressoarele.

Espresso se bea aproape fierbinte

Dacă ești un mare băutor de espresso, fie că alegi să îl consumi în oraș, fie că alegi să ți-l prepari singur acasă, cu ajutorul unui espressor Philips sau orice alt tip de espressor, este bine să știi câteva lucruri și despre modul în care se bea acest tip de cafea. Este important să afli că espresso trebuie consumat la un timp scurt după ce l-ai preparat sau după ce ți-a fost preparat deoarece cu cât trece mai mult timp, cu atât aroma și calitatea acestuia scad. Astfel, espresso se bea aproape fierbinte, o temperatură recomandată de cei mai mulți experți fiind aceea de aproximativ 60 °C. În ceea ce privește ceștile recomandate pentru espresso, cele mai indicate sunt cele produse din porțelan, care păstrează toate aromele cafelei tale preferate.

Sperăm că te-am ajutat să înțelegi mai bine lumea espresso și că ai aflat informații noi și care îți vor fi de folos în viitor. Savurează fiecare ceașcă și bucură-te de cafeaua ta preferată!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :