5 milioane de euro pentru dezvoltarea periferiei unui oraș din Timiș

783
Primăria Lugoj a reuşit să atragă o finanţare europeană de peste 5 milioane de euro pentru dezvoltarea zonelor de la periferia oraşului. Prin programul de Strategii de Dezvoltare Locală, trei zone de la marginea Lugojului vor avea parte de investiţii în infrastructura de apă şi canal, în cea de iluminat, se vor construi locuinţe sociale şi şcoli, iar pentru cei care au nevoie de un loc de muncă se va oferi sprijin pentru accesul pe piaţa muncii.
„Astfel, a fost atrasă o finanțare deosebit de importantă – 5,5 milioane de euro, bani care vor contribui în mod substanțial la dezvoltarea celor trei zone urbane defavorizate, delimitate în Municipiul Lugoj: zona 1 – Măguri, zona 2 – Herendești Bocșei și zona 3 – Castela – Balta Lată”, transmite Primăria Lugoj.
Scopul finanţării este de a salva de la marginalizare şi sărăcie populaţia care trăieşte în oraşe cu mai mult de 20.000 de locuitori, dar care nu beneficiază de traiul dintr-un oraş dezvoltat. Cei vizaţi sunt lugojenii care nu au apă potabilă, care au încă toaletele în curte sau care nu sunt integraţi în piaţa muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ