400 de medici discută la Timișoara despre ultimele tratamente pentru problemele ginecologice

1767
congres endometrioza

Una dintre cele mai importante conferințe medicale din România are loc, în perioada 27 – 29 mai, la Timișoara. Este vorba de evenimentul „Concepte moderne în ginecologie, medicină fetală și infertilitate”, care a ajuns la cea de-a doua ediție. La acțiune participă aproximativ 400 de medici din Europa și din România care discută despre tratamentele moderne pentru problemele ginecologice.

În cadrul acțiunii se discută, printre altele, despre endometrioză, o afecțiune ginecologică gravă, dar și despre infertilitate. De asemenea, astăzi a avut loc și o sesiune de chirurgie live, în cadrul căreia trei femei cu cancer la sân, de col uterin și endometrioză au fost operate gratuit de specialiști.

Printre medicii prezenți la evenimentul medical din Timișoara se numără și Petre Brătilă din București, care a dezvoltat o nouă metodă prin care permite femeilor să aibă o sarcină, chiar dacă suferă de cancer de col uterin. „Pentru cancerul de col uterin incipient am adoptat o tehnică inventată de un român, care a stat ascunsă 40 de ani, până când a descoperit-o un profesor francez. Este vorba de o operație prin mijloace minim invazive, prin chirurgie vaginală. Femeile tinere care doresc să conceapă, dacă îndeplinesc anumite criterii, pot fi aduse în situația care nu le-ar mai da posibilitatea să conceapă. Există posibilitatea acestor intervenţii minim invazive care fac posibilă conceperea. În lume s-au făcut 1.000 de operații, 52 sunt făcute în România. Niciuna din cele 52 de femei, care au fost urmărite între un an și 11 ani, nu au avut semne de recidivă. S-au născut 9 copii, perfect normali”, a spus medicul Petre Brătilă.

Conferinţa „Concepte moderne în ginecologie, medicină fetală şi infertilitate” – ediţia a II-a este organizată de fundaţia FemHelp, ai cărei fondatori sunt medicii timişoreni Bogdan Mureşan, Florin Dorneanu şi Voicu Simedrea.

LĂSAȚI UN MESAJ