31 de morți și 81 de grav răniți pe drumurile din Timiș, în urma accidentelor produse în primele cinci luni ale acestui an

132

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din Timiș a făcut publice date referitoare la accidentele produse pe drumurile din județul Timiș între 1 ianuarie 2018- 31 mai 2018.

Astfel conform datelor prezentate de Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, 31 de oameni au murit și alți 81 au fost grav răniți îe drumurile din județ, în perioada mai sus menționată.

Chiar dacă numărul accidentelor rutiere grave a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor decedate a crescut, a mai precizat Trăian Stancu.

Conform datelor prezentate, citate de Opinia Timișoarei, acestea sunt principalele cauze ale producerii accidentelor:

  • Indisciplina pietonala (17 accidente, cu 8 persoane decedate si 10 persoane ranite grav), adica 19,76% din totalul accidentelor rutiere grave;
    • Neacordare prioritate pietoni (12 accidente, cu 1 persoana decedata si 11 persoane ranite grav), reprezentand 13,95% din nr. total al accidentelor rutiere grave;
    • Neacordare prioritate vehicule (10 accidente, cu 2 persoane decedate si 12 persoane ranite grav), reprezentand 11,62% din nr. total al accidentelor rutiere grave.
    • Abateri biciclisti (9 accidente, cu 4 persoane decedate si 5 persoane ranite grav), reprezentand 10,46% din nr. total al accidentelor rutiere grave.

Sursă: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ