30 000 de euro, pentru familiile cu trei copii

1590

Ungaria oferă 30.000 de euro fiecărei familii cu trei copii, în încercarea de a spori natalitatea. Guvernul din țara vecină încearcă prin această primă să oprească și exodul spre vest.

Totuși, pentru obținerea banilor, familiile trebuie să îndeplinească niște condiții, dar o dată primiți, îi pot cheltui așa cum cred de cuviință.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, alături de partidul său, caută să stimuleze prin acest proiect creşterea populaţiei ungare prin întemeierea de familii, nu prin imigrare în masă.

Cei 30.000 de euro de care urmează să beneficieze cei ce vor reuşi să îmbunătăţească demografia Ungariei fac parte din proiectul național numit „Planul de protecţie a familiei”, lansat de Orban. Este vorba despre de o serie de şapte politici şi iniţiative menite să sprijine familiile şi să încurajeze cuplurile să facă copii.

Prin programul național demarat în iulie, guvernul de la Budapesta oferă cuplurilor căsătorite o primă de 10 milioane de foriți, echivalentul a 30.590 de euro, dacă reușesc să aibă trei copii, arată Ziua de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ