23 de focare de pestă porcină, 2000 de porci sacrificaţi, în județul Arad

163

Numărul focarelor de pestă porcină africană confirmate în gospodării din judeţul Arad a ajuns la 23, dublându-se în ultimele două săptămâni, iar autorităţile au sacrificat până în prezent peste 2.000 de porci domestici şi anunţă că vor continua aceste acţiuni.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud, a declarat, marţi, că în judeţ există confirmate 23 de focare de pestă africană în gospodăriile populaţiei, la care se adaugă focare apărute la mistreţi de pe fondurile de vânătoare Ceala (lângă municipiul Arad) şi Sânpetru German.

Pesta africană afectează localităţile Sânpetru German (cinci focare), Zădăreni (un focar), Felnac (două), Cintei (şase), Pecica (unu), Nădab (şapte) şi Ţipari (un focar). În total, până marţi au fost ucişi peste 2.000 de porci domestici, mai mult de jumătate provenind din localităţile Nădab şi Cintei, unde s-a luat decizia sacrificării tuturor suinelor din gospodării.

„La Cintei şi Nădab este în derulare uciderea preventivă a tuturor porcilor din gospodării, acţiune care se va încheia în această săptămână. Sperăm că măsurile radicale luate vor opri răspândirea virusului în judeţ, mai ales că în ultima săptămână nu am mai avut niciun caz confirmat. Ne dorim ca primele focare apărute să fie declarate stinse la sfârşitul acestei luni“, a declarat Agud.

sursa – agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ